Stabygryde med ris

En hilsen fra Søren

“Stabygryde eller Stabysovs er en ret, som jeg har lavet i snart 20 år på vikingemarkeder. Den kan spises alene eller sammen med brød, ris, pasta eller kogte korn.” Søren Bloch-Christensen

Indkøbsliste

3-5 løg
1 bundt forårsløg
3-5 fed hvidløg
1 bundt porrer
1-2 øl, gerne mørke
1 pakke bacon
1 pakke skært oksekød
Ris i kogeposer
Flydende stegemargarine
Salt
Peber
Soyasovs

Fremgangsmåde

Gryde 1:

  1. Snit løg, forårsløg, hvidløg og porrer.
  2. Svits i lidt fedtstof løg, forårsløg, hvidløg og porrerne.
  3. Tilsæt salt og peber samt en lille sjat sojasovs.
  4. 1 til 2 øl koges med i gryden.

Stegepande:

  1. Hvis det ikke er skåret, så skær bacon og oksekødet i små stykker.
  2. Steg bacon og kødet i lidt fedtstof, lidt salt og peber tilsættes.
  3. Efter endt stegning hældes det i gryde 1 og en halv liter fløde tilsættes.
  4. Det hele koger koges lidt ind under konstant omrøring.

Gryde 2:

  1. 2 ½ liter vand sættes til kogning med en teske salt i.
  2. Ris i kogeposer koges efter anvisningen på pakken.