Støt Børnecancerfonden

Hvordan håndterer man det uhåndgribelige i, at et helt ungt menneske har uhelbredelig kræft? Når det er lægevidenskaben, der taler sit alt for ærlige sprog, men ikke retfærdigheden?

Vi samler ind - og du kan være med

På Staby Efterskole vil vi gerne være med til at samle ind, så færre i fremtiden skal lide af denne frygtelige sygdom, som kræft er. Vi har derfor startet en indsamling under Børnecancerfonden, hvor du kan være med til at støtte gennem forskellige initiativer eller direkte via MobilePay. De indsamlede midler går ubeskåret til Børnecancerfonden.  

Du kan støtte via MobilePay 502827
eller vores indsamlingsside

“Jeg kan se, at venner fra Staby Efterskole, hvor jeg engang gik, har samlet ind, og det er personer, jeg ikke engang rigtigt har snakket med. Det gør mig meget taknemmelig. Jeg har også selv doneret 100 kroner. Pengene vil jo ikke kun hjælpe mig, men også andre der ikke bør gå igennem det, jeg har været.” Cecilie

Object reference not set to an instance of an object.

Cecilie har uhelbredelig kræft

Jeg gik på Staby Efterskole, da jeg fik konstateret spiserørskræft. At skulle være alvorlig syg var meget krævende, der var lægesamtaler, behandlinger og indlæggelser, som skulle passes sammen med et fuldpakket skoleprogram, gymnastikopvisninger, fester og venner. Men så er det godt, at der var 100% opbakning fra Stabys lærere, som hjalp mig rigtig meget med de ting, som jeg var kommet bagud med. Det var et rigtig hårdt halvt år, som jeg gennemførte selvom de sagde på sygehuset, at jeg nok ikke skulle forvente at komme derud mere - men jeg ville have afslutning med og min afgangseksamen.

18-årige Cecilie har mange dybe tanker om livet som uhelbredeligt kræftsyg. 

Status lige nu er, at kræften har spredt sig til mine bryster, mit hoved og pletter på lever og lunger osv. Jeg er blevet henvist til Rigshospitalet til en forsøgesenhed, da der ikke er noget kemobehandling, som kan hjælpe mig. Jeg har inden for de sidste 2 måneder fået ca. 21 strålebehandlinger mod mit bryst og mit hoved. Men jeg tager det med oprejst pande, for som jeg selv siger: "If you stay positive in a negative situation, you win".  Det er et citat, der symboliserer mig og betyder meget for mig! 

I et kræftforløb er det vigtigt at være positiv - selvom det hele rent ud sagt ser lort ud! Jeg formår at være positiv igennem det hele, selvom min situation langt fra er god! For det eneste, jeg kan gøre, er at bevare håbet, positiviteten og gejsten! 

Jeg blev for nogle måneder siden erklæret uhelbredelig syg. Jeg vidste godt, at min situation ikke var god, inden det blev erklæret uhelbredelig, men jeg havde aldrig i min vildeste fantasi tænkt på, at jeg nu lever i en krop, der kan give op når som helst. At være uhelbredelig syg er aldrig sjovt - lige meget alderen. Men jeg sidder her som 18-årig og skal leve med tanken om, at jeg måske ikke har en fremtid med dem, jeg elsker, at jeg ikke får den uddannelse, jeg gerne vil have, og ikke mindst af alt det, jeg kommer til at gå glip af. Det er ekstremt hårdt og angstprovokerende. Jeg håber på mirakler, jeg håber, at der kommer en behandling, der bare kan dræbe alt kræften i min krop. Jeg ved, at det ser sort ud, men man må aldrig give op på håbet! For håb er den bedste behandling, man kan få.

“If you stay positive in a negative situation, you win.”
“Jeg sidder her og skal leve med tanken om, at jeg måske ikke har en fremtid med dem, jeg elsker. At jeg ikke får den uddannelse, jeg gerne vil have, og ikke mindst alt det jeg kommer til at gå glip af. Gør jer selv den tjeneste at få jer tjekket, hvis I kan mærke noget besynderligt i jeres krop, I kan redde jer selv. Hellere tage en gang for meget til lægen end ingen gange.” Cecilie

Du kan støtte via MobilePay 502827
eller vores indsamlingsside

Dit bidrag kan være med til at gøre en forskel, så færre i fremtiden skal lide af kræft. Pengene går ubeskåret til Børnecancerfonden.