Støt Børnecancerfonden

Hvordan håndterer man det uhåndgribelige i, at et helt ungt menneske har uhelbredelig kræft? Når det er lægevidenskaben, der taler sit alt for ærlige sprog, men ikke retfærdigheden?

Vi samler ind - og du kan være med

På Staby Efterskole vil vi gerne være med til at samle ind, så færre i fremtiden skal lide af denne frygtelige sygdom, som kræft er. Vi har derfor startet en indsamling under Børnecancerfonden, hvor du kan være med til at støtte gennem forskellige initiativer eller direkte via MobilePay. De indsamlede midler går ubeskåret til Børnecancerfonden.  

Du kan støtte via MobilePay 502827

“Jeg kan se, at venner fra Staby Efterskole, hvor jeg engang gik, har samlet ind, og det er personer, jeg ikke engang rigtigt har snakket med. Det gør mig meget taknemmelig. Jeg har også selv doneret 100 kroner. Pengene vil jo ikke kun hjælpe mig, men også andre der ikke bør gå igennem det, jeg har været.” Cecilie

Gymnastikaften

Gymnastikaften

Kom og oplev Staby Efterskole 17/18, 18/19 og Bøvling Efterskole, når vi holder Gymnastikaften med indsamling til fordel for Børnecancerfonden.

Læs mere

Copenhagen Marathon

Copenhagen Marathon

Vi er igen i år med til Copenhagen Marathon. I år løber vi for en sag. Vi samler samtidig ind til Børnecancerfonden.

Læs mere

Personligt bidrag

Personligt bidrag

Du kan støtte Børnecancerfonden via MobilePay 502827. Dit bidrag går ubeskåret.

Læs mere

Cecilie har uhelbredelig kræft

Cecilie er 18 år og har kræft i spiserøret, som den eneste dansker på hendes alder.

Jeg var en sund og rask pige, der elskede at løbe og dyrke motion. Jeg havde ingen anelse om, at der var en knude i mit spiserør. D. 22. februar 2018, 6 dage inden min 17års fødselsdag, fik jeg konstateret spiserørskræft med spredning til 3 lymfer i maven, 2 i halsen og 1 under armhulen. D. 30 juli fik jeg at vide af min læge, at kemoen desværre ikke virkede mere, og at jeg nu skulle igennem 4 strålebehandling og en ny kemo. Der sad jeg så på en stol og det eneste jeg tænkte på var, at hvis bare denne forpulede kemobehandling, som jeg startede ud med virkede, kunne jeg have kaldt mig kræftfri om 3 måneder. Jeg er den eneste dansker på min alder, der har spiserørskræft og den 3. i verden, hvilket har været svært for mig, fordi jeg ikke har kunnet finde folk at spejle mig i. Kræften har lært mig at se positivt på tingene og at man aldrig skal give op. Der skal altid ske noget skidt før der sker noget godt.

Jeg får 100 spørgsmål om hvordan, jeg kan acceptere min situation. Jeg tror aldrig helt, jeg lærer at acceptere den situation, jeg er i, men jeg lærer at leve med den. For jeg har jo ikke et andet valg. Det er pisse hårdt både psykisk og fysisk at skulle vænne sig til døden, at skulle have konstante smerter hvor intet hjælper, at skulle smile og være glad. Men jeg prøver, og helt ærligt syntes jeg selv, at jeg er god til det. Jeg er god til at se alt det positive i en situation, der bestemt ikke er positiv. For som jeg skrev, så har jeg ikke et andet valg. 

“"If you stay positive in a negative situation, you win".”
“Jeg sidder her og skal leve med tanken om, at jeg måske ikke har en fremtid med dem, jeg elsker. At jeg ikke får den uddannelse, jeg gerne vil have, og ikke mindst alt det jeg kommer til at gå glip af. Gør jer selv den tjeneste at få jer tjekket, hvis I kan mærke noget besynderligt i jeres krop, I kan redde jer selv. Hellere tage en gang for meget til lægen end ingen gange.” Cecilie