SUND OG LÆKKER MAD TILPASSET IDRÆTSAKTIVE UNGE

På Staby Efterskole laver vi sund mad fra bunden tilpasset idrætsaktive unge og arbejder målrettet med at mindske madspild. Det er vigtigt, at vi tager ansvar for vores elever samt lærer dem ansvar for vores fremtidige natur og miljø. 

Den sunde kost spejler sig i den store ansvarsfølelser og viden om, hvad vi putter i vores elever. Vi går meget op i at lave maden fra bunden, der bliver brugt friske råvarer - f.eks. bager vi selv alt vores brød, der bliver brugt surdej og mange forskellige korn- og melprodukter, vi får fersk kød hjem 3 gange om ugen og fisk bliver leveret fra Hvide Sande Røgeri. Frugt, grønt og mælkeprodukter bliver leveret fra lokale leverandører hver morgen. 

Vi har reduceret vores madspild med ca. 60% over de seneste år. Gevinsten bliver bl.a. flere resourcer til bedre råvarer, økologi og stor kreativitet og nytænkning i nye retter og anretninger. 

Køkkenet anvender de 10 kostråd, samt en stor portion sund fornuft i den daglige planlæning og indløb. Du kan læse mere om vores kostpolitik her

Madplan uge 38-39 Madplan uge 40-41

07.15
Morgenmad i spisesalen fra "tag selv bord"

Der serveres hver dag havregryn, cornflakes og havrefras, tørret frugt. 

Der varieres mellem havregrød, øllebrød, hjemmelavet frugtyoghurt, ylette, rugbrødsdrys og blødkogte æg. Hjemmebagte grovboller eller brød, rugbrød, smøreoste, marmelade, smør, ost, pålæg. Frugt, gulerødder, agurkeskiver og peberfrugtstrimler. Minimælk, vand, kaffe og te.

09.40 Forfriskning fra rullebord

Vi serverer et varieret udbud. F.eks. gnavegrønt, grovboller, pizzastykker mm. Frugt og grønt

12.10 Middagsmad i spisesalen, hvor der er dækket op

Eleverne har faste pladser og vi synger til bords, inden maden præsenteres. Der serveres varm mad. Retterne er et miks af traditionelle og mere ungdommelige retter. Stor salatbar med spændende salater. Måltidet afsluttes med frisk frugt.

15.10 Forfriskning fra rullebord

Variation mellem hjemmebagte boller, hjemmebagt rugbrød eller knækbrød med forskellig tilbehør. Derudover serveres der frugt og grønt hver dag.

17.30 Aftensmad i spisesalen fra "tag selv bord"

Der serveres hver dag en lun ret. Stor salatbar, variationer af pålæg i form af kød, fisk og æg. Rugbrød og smør Frugt og gulerødder. Minimælk, vand, kaffe og te.

21.30 Forfriskning på rullebord

Variation af spændende mellemmåltider. F. eks. Hjemmebagt brød, smoothies og grød mm.

Fra 1. maj 2008 skal alle fødevarevirksomheder vise deres kontrolrapporter, og det gør vi gerne, for vi har en elite-smiley.