Boller

Ingredienser (24 stk.)

700 g hvedemel
2 dl mælk
250 g smør eller margarine
3 æg (+ 1 æg til pensling)
1 pk (50 g) gær
45 g sukker
1 tsk. salt

Fremgangsmåde

  1. Smuldr smør i melet.
  2. Rør gæren ud i lunken mælk (ca. 37°C).
  3. Tilsæt sammenpiskede æg, sukker og salt.
  4. Rør massen og bland det med mel og smør.
  5. Ælt dejen (gerne på maskine) til den er sej og blank.
  6. Dejen skal være meget blød. 
  7. Lad dejen hæve, lunt og tildækket, ca. 45 min. 
  8. Form 24 boller og sæt på badeplade med bagepapir. 
  9. Lad dem efterhæve ca. 15 min. 
  10. Pensl med sammenpiskede æg. 
  11. Bag i 10-12 min på miderste rille i 220°C forvarmet ovn.