bevægelse med kraft og ynde

Rytme og dans er et tilbudsfag på Staby Efterskole. Det er en skøn blanding fra dansens og den rytmiske gymnastiks verden.

Vi arbejder med stilarter inden for hip hop, house, ballet/klassisk træning og moderne dans, men samtidig bærer det præg af rytmegymnastikkens grundteknikker.

“Man bliver i så godt humør, når man bruger kroppen til dans og gymnastik. Fed musik og lækre bevægelser” Stine 9. kl.

Formålet er, at eleverne får mulighed for at få ekstra udfordringer end dem, de har prøvet i den obligatoriske gymnastik. De udvikler deres kropsbevidsthed, og der stilles højere krav til performance og udtryk. De stifter bekendtskab med mange genrer inden for dansens verden, hvilket giver dem et alsidigt bevægelsesmønster.

Opvarmningen i Rytme/Dans foregår gennem leg, sekvenser, tekniktræning og grundtræning. I løbet af året arbejder vi med forskellige fokuspunkter så som, fodled, balance, grounding, improvisation, udtryk, isolation af kropsstammen og styrke.

Alt dette foregår i efterskolens multisal, hvor eleverne får muligheden for at performe deres danse og sekvenser foran spejle og kan dermed fokusere på udtrykket og udførelsen af trinnene i forhold til de andre.

Dansen vil oftest også sætte sit præg på opvisningsprogrammet til foråret.

Vil du gå på en efterskole med obligatorisk gymnastik i højsædet - så er Staby Efterskole helt rigtig for dig.

“Den enkeltes dygtiggørelse, fællesskab og trivsel er vigtig - vi arbejder frem mod mange unikke øjeblikke, og forhåbentlig får du følt "suset" i form af fællesskabet i forbindelse med gymnastikopvisninger.” Mette - gymnastiklærer