SUND OG LÆKKER MAD TILPASSET IDRÆTSAKTIVE UNGE

På Staby Efterskole laver vi sund mad fra bunden tilpasset idrætsaktive unge og arbejder målrettet med at mindske madspild. Det er vigtigt, at vi tager ansvar for vores elever samt lærer dem ansvar for vores fremtidige natur og miljø. 

Vi går meget op i at lave maden fra bunden, der bliver brugt friske råvarer - f.eks. bager vi selv alt vores brød, der bliver brugt surdej og mange forskellige korn- og melprodukter, vi får fersk kød hjem 3 gange om ugen, og fisk bliver leveret fra Hvide Sande Røgeri. Frugt, grønt og mælkeprodukter bliver leveret fra lokale leverandører hver morgen. 

Vi har reduceret vores madspild med ca. 60% over de seneste år. Gevinsten bliver bl.a. flere ressourcer til bedre råvarer og stor kreativitet og nytænkning i nye retter og anretninger. 

Køkkenet anvender de 10 kostråd, samt en stor portion sund fornuft i den daglige planlægning og indkøb. Du kan læse mere om vores kostpolitik her

07.15
Morgenmad i spisesalen fra "tag-selv-bord"

Der serveres hver dag havregryn, cornflakes og Havrefras, tørret frugt. 

Der varieres mellem havregrød, øllebrød, hjemmelavet frugtyoghurt, ylette, rugbrødsdrys og blødkogte æg. Hjemmebagte grovboller eller brød, rugbrød, smøreoste, marmelade, smør, ost, pålæg. Frugt, gulerødder, agurkeskiver og peberfrugt. Minimælk, vand, kaffe og te.

09.40 Forfriskning fra rullebord

Vi serverer et varieret udbud. F.eks. gnavegrønt, grovboller, pizzastykker mm. Frugt og grønt.

12.10 Middagsmad i spisesalen, hvor der er dækket op

Eleverne har faste pladser og vi synger til bords inden maden præsenteres. Der serveres varm mad. Retterne er et miks af traditionelle og mere ungdommelige retter. Stor salatbar med spændende salater. Måltidet afsluttes med frisk frugt.

15.00 Forfriskning fra rullebord

Variation mellem hjemmebagte boller, hjemmebagt rugbrød eller knækbrød med forskellig tilbehør. Derudover serveres der frugt og grønt hver dag.

17.30 Aftensmad i spisesalen fra "tag-selv-bord"

Der serveres hver dag en lun ret. Stor salatbar, variationer af pålæg i form af kød, fisk og æg - hertil rugbrød og smør. Frugt og gulerødder. Minimælk, vand, kaffe og te.

21.30 Forfriskning på rullebord

Variation af spændende mellemmåltider. F. eks. Hjemmebagt brød, smoothies og grød mm.

Fra 1. maj 2008 skal alle fødevarevirksomheder vise deres kontrolrapporter, og det gør vi gerne, for vi har en elite-smiley.