Linjefag og valgfag

Efterskole handler først og fremmest om personlig udvikling og tid til at dyrke det, som du interesserer dig for. Det har du masser af mulighed for her på STABY. Vi har mere end 25 forskellige valg- og linjefag. Du kan med andre ord have maksimal indflydelse på din eftermiddag fire dage om ugen - 7 skemalagte timer, som du vælger. Dyk ned i dine primære interesser i dit linjefag eller prøv en masse nyt i dit valgfag. Du vælger - det handler nemlig om dig og din udvikling.

Mandag Tirsdag / torsdag Onsdag
 Fodbold drenge Fodbold drenge Fodbold piger
Billedkunst Fodbold piger Dans
Håndbold piger Håndværk og design Guitar for begyndere
Klaver med mer' Madkundskab Håndbold drenge
Kost og mad Musik og band Det kreative hjørne
Metal Outdoor / wellness Kost og mad
PR og sociale medier Rytme MTB, SUP og discgolf
Redesign Spring / powertumbling Spring
Spring piger Syning, mode og design Badminton
Svømning Dans Smykker og tasker
Volley Padeltennis Træ og trædrejning
Padeltennis   Padeltennis

Valgfag
Mandag og onsdag er der valgfag. Her kan du forfølge gamle interesser eller prøve dig selv af inden for helt nye områder. Du har faget 1,5 time pr. gang i et halvt år. Herefter kan du vælge det samme eller prøve noget nyt. 

Linjefag
Tirsdag og torsdag har du dit linjefag. Her bør du vælge det fag, som du vil gå i dybden med på et højt ambitionsniveau. Du har faget 2 timer pr. gang - og da tirsdag og torsdag er samme fag, samme hold, samme lærere - så har du faktisk dit linjefag hele 4 timer om ugen. Du vælger for et halvt år ad gangen. 

Knallertkørekort

Du kan tage knallertkørekort på STABY. Knallertkørekort har en egenbetaling på ca. 1500.- og er placeret i udvalgte weekender. 

Traktorkørekort

Hvis du fylder 16 år inden du afslutter dit ophold på efterskolen, kan du tage traktorkørekort på efterskolen via den kommunale ungdomsskole. Undervisningen foregår i fritiden og omkostningerne afregnes direkte med kørelæreren. Prisen er ca. 3500.- og man må forvente udvalgte weekender tages i brug. 

Bilkørekort

Vi tilbyder ikke kørekort til bil. Vi anbefaler heller ikke, at man tilmeldes kørekort under efterskoleopholdet. Der vil dog blive udbudt mulighed for at tage førstehjælpsbevis, så man har den del overstået.