Nudelsuppe med madbrød

Ingredienser (nudelsuppe)

300 g hakket svinekød
75 g nudler
1 løg
1 peberfrugt
1 spsk olie
½ liter vand
1 bouillonterninger
½ dl madlavningsfløde
1 dl hakket tomat
½-1 dl soyasovs
½ tsk spidskommen
Salt
Peber

Fremgangsmåde

  1. Kog nudlerne 3-4 min.
  2. Hæld dem i en sigte og skær dem i mindre stykker.
  3. Hak løg, peberfrugt i tynde stykker.
  4. Svits kød, løg og peberfrugt i olien til kødet har skiftet farve.
  5. Tilsæt vand, bouillonterninger, fløde, tomat, soya og spidskommen.
  6. Kog suppen under låg i ca. 10 min.
  7. Vend forsigtigt nudlerne i.
  8. Smag til med salt og peber og server med små madbrød.

Ingredienser (madbrød)

20 g gær
1 spsk lunkent vand
1/4 dl olivenolie
1/4 dl yoghurt naturel
1 tsk sukker
1/2 tsk salt
1 sammenpisket æg
1 spsk rød pesto
1 tsk karry
250 g mel
Smeltet smør til pensling
Birkes til drys

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i det lunkne vand.
  2. Tilsæt resten af ingredienserne og ælt dejen til den er smidig. Tilsæt eventuelt mere mel.
  3. Pensl en skål med lidt olie og læg dejen heri. Dæk den til og lad den hæve et lunt sted i ca. 10 minutter.
  4. Tag dejen ud på bordet og del den i ca. 10 små boller. Drys mel på bordet, vend bollerne heri, og tryk dem flade, ca. 10 cm. i diameter.
  5. Læg dem på en bageplade med bagepapir og pensl med smeltet smør.
  6. Bag dem i en 250 grader varm ovn til de er gyldne, ca. 6 minutter.
  7. Pensl de bagte brød med smeltet smør og drys med birkes. Server brødene mens de stadig er lune.